Підтримка АПК у бюджеті - 2018

19.01.2018

Позитивним моментом бюджету цього року є суттєве збільшення коштів на підтримку АПК.

У Бюджеті-2018 передбачено понад 6,3 млрд грн на підтримку аграріїв, а саме:

- 4 млрд грн - державна підтримка галузі тваринництва;

- 1 млрд грн - фінансова підтримка розвитку фермерських господарств;

- 945 млн грн - здешевлення вітчизняної с/г техніки;

- 300 млн грн - підтримка садівничої та виноградарської галузей;

- 66 млн грн - здешевлення кредитів.

В поточному році Урядом планується кошти в сумі 4 млрд грн направляти передусім на підтримку будівництва нових ферм та комплексів.

В проекті програми підтримка розвитку фермерських господарств, обсягом фінансування 1 млрд грн, пропонується для фермерів здешевлення кредитів, пряму фінансову дотацію. фінансову підтримку кооперативів, компенсацію вартості дорадчих послуг.

Продовжить свою дію у 2018 році програма по здешевленню сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва (945 млн грн).

Програма розвитку садівництва та виноградарства, бюджетні асигнування на яку складають 300 млн грн, буде сприяти нарощенню площ садів, залученню нових технологій зберігання та переробки плодів.

Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів передбачатиме компенсацію відсоткових ставок за залученими кредитами позичальникам, які мають чистий дохід від реалізації продукції до 20 млн грн та перевага надається позичальникам, що займаються вирощуванням овочів у відкритому ґрунті.

Повернутись до списку новин