Селекторна нарада з питань підготовки до проведення весняно-польових робіт

22.02.2018

Сьогодні відбулася відеоконференція під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт та забезпеченості товаровиробників матеріально-технічними ресурсами.

Перший заступник Міністра Максим Мартинюк з акцентував увагу на тому що уряд впроваджує конкретні програми держпідтримки аграрного сектору, які дозволять сільгоспвиробникам отримати своєчасну реальну допомогу та зупинять негативні тенденції в галузі тваринництва. Особливості цьогорічних урядових програм – зосередженість на підтримці тваринництва, на яке виділено 4 із 6 мільярдів гривень, та розвитку підприємництва на селі, які забезпечать довготривалий економічний та соціальний ефекти.

Крім того, буде діяти програма часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва. Відсоток відшкодування сільськогосподарської техніки цього року буде складати 25 відсотків її вартості. У держбюджеті на 2018 рік на реалізацію даної програми передбачено – 945 млн грн.

Разом з тим, у галузі садівництва буде відшкодовуватися 80 відсотків вартості посадкового матеріалу (саджанців) вітчизняної та іноземної селекції. По даному  напрямку у державному бюджеті передбачено 300 млн грн.

Після деталізації механізмів отримання дотацій, була обговорена підготовка до проведення весняно-польових робіт та забезпеченість товаровиробників матеріальними ресурсами.

Повернутись до списку новин