В області відбувся семінар

14.03.2018

13 березня поточного року в області відбувся семінар по ознайомленню з Порядками використання коштів державного бюджету та змінами в законодавстві.

Захід зібрав близько 200 чоловік, серед яких –  керівники сільськогосподарських підприємств, фермери, керівники структурних підрозділів райдержадміністрацій, які виконують функції з питань агропромислового розвитку, керівники обласних служб, організацій, керівники обласних установ.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія Переходько торкнулася найважливіших питань підтримки аграрного сектору за ключовими напрямами, визначеними  програмами  Кабінету Міністрів України у рамках Державного бюджету на 2018 рік. Звернула увагу, що цього року з державного бюджету передбачено 6,3 мільярди гривень. Значна частина коштів – 4 мільярди гривень буде спрямовано на розвиток галузі тваринництва, 1 мільярд гривень – на розвиток фермерських господарств та їх кооперацію, 945 мільйонів гривень – здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання та 300 мільйонів гривень – розвиток садівництва та виноградарства. Проінформувала  про основні складові Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва. Детально розповіла про можливі  напрямки підтримки фермерських господарств у 2018 році з державного та обласного бюджетів.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Самсонюк розповів, що у цьому році Уряд спрямовує 945 мільйонів гривень на здешевлення сільськогосподарської техніки для аграріїв. Це  дозволить сільгоспвиробникам придбати вітчизняну сільгосптехніку за суттєво нижчою ціною. Держава компенсуватиме 25% вартості техніки, а фермерам – 40%. Це сприятиме розвитку аграрного сектору, адже програмою буде охоплений кожен покупець вітчизняної сільськогосподарської  техніки.
Представниками банківських установ було повідомлено про можливість реалізації програм підтримки АПК, фінансування яких здійснюється через державний бюджет, та про умови кредитування  аграрного сектору у 2018 році.

З метою забезпечення обізнаності платників податків із новаціями  в  податковому законодавстві представниками Головного управління ДФС у Рівненській області було проінформовано про Порядок сплати ПДВ та про зміни щодо реєстрації податкових накладних. Детальніше було зупинено увагу на механізмі сплати єдиного соціального внеску для фермерських господарств.

В ході семінару учасників було ознайомлено з новинами земельного законодавства. Представники Головного управління  Держпродспоживслужби у Рівненській області було розповіли про умови реєстрації сільськогосподарської техніки, про епізоотичну ситуацію із захворювань в області та дотримання законодавства при застосуванні пестицидів.

Проведення даного заходу сприятиме залученню максимальної кількості коштів для розвитку агроформувань регіону та розширенню кола їх отримувачів.

Повернутись до списку новин