Україна має всі передумови для того, щоб найближчим часом стати «органічним хабом» Європи і світу відмітила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, перебуваючи на Рівненщині

23.03.2018

22 березня 2018 року в Національному університеті водного господарства та природокористування відбулась презентація Регіонального консультаційно – освітнього центру в рамках реалізації міжнародного проекту технічної допомоги Європейського Союзу «Формування підприємницького середовища з виробництва органічних ягід в транскордонних районах України та Білорусі».

Загальна мета проекту – це сприяння розвитку органічного виробництва ягідних культур для поліпшення життя місцевих громад в транскордонних регіонах України і Білорусі.

У відкритті Регіонального консультаційно – освітнього центру прийняла участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, яка відмітила, що основним завданням міністерства є створення повноцінної та прозорої законодавчої бази для роботи всіх операторів органічного ринку, напрацювання механізмів, які б допомагали добросовісним виробникам бути конкурентними, а державі мати ефективні інструменти регулювання та контролю. Заступник Міністра вважає, що Україна має всі передумови для того, щоб найближчим часом стати «органічним хабом» Європи і світу.

Під час робочого візиту заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева відвідала ТОВ «Ріттер Біо Агро», що знаходиться у Гощанському районі. 

Компанія ТОВ «Ріттер Біо Агро» заснована у 2013 році. Діяльність підприємства спрямована на вирощування органічних культур (пшениці, гречки, вівса, кукурудзи на зерно, сої, ріпаку, гірчиці, соняшнику, насіння льону, чечевиці, малини, полуниці) та здійснення експорту у країни Європейського Союзу. З 2013 року підприємство сертифіковане ТОВ «Органік Стандарт» та має сертифікат «Naturland». У 2017 році отримали сертифікат за стандартом Bio Suisse. У 2017 році експортовано продукції на суму понад 5,1 млн. євро.

У користуванні підприємства перебуває 3,7 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. На підприємстві працює понад 120 чоловік, у сезонні роботи чисельність працюючих збільшується вдвоє.

Місією компанії є збереження та оздоровлення навколишнього середовища, тому обробка земель здійснюється виключно органічним способом.

Повернутись до списку новин