В області проведено семінар по запровадженню системи контролю безпечності харчових продуктів на принципах НАССР

17.05.2018

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міжнародним проектом “Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні” 16 травня 2018 року у м. Рівне в приміщенні облдержадміністрації  проведено навчальний семінар для операторів ринку області на тему: “Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід”.

В роботі семінару прийняли участь: заступник керівника Проекту, старший експерт з питань європейського законодавства Яна Добідовська, експерт з НАССР та простежуваності Проекту Юрій Оглашенний, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія Переходько, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Олександр Костюк, спеціалісти департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головного та районних управлінь Держпродспоживслужби в Рівненській області, а також понад 70 представників операторів ринку, зокрема малі виробники, заклади громадського харчування.

 Під час проведення семінару експерти міжнародного проекту висвітили основні вимоги нового харчового законодавства стосовно відповідальності операторів ринку та зменшення регуляторного навантаження, а також питання щодо шляхів та доцільності впровадження для операторів ринку процедур, заснованих на принципах НАССР, їх економічний ефект. Крім того, учасникам семінару надано обґрунтовані роз’яснення щодо переваг і недоліків використання консультаційних послуг з впровадження цих процедур, оптимізації затрат з впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, відмінності між вимогами законодавства і вимогами стандартів.

Повернутись до списку новин