День поля-2018

20.06.2018

19 червня на базі Інституту сільського господарства Західного Полісся НААН України було проведено День поля - 2018. Проведення такого заходу вже стало доброю традицією в області.

В Дні поля - 2018 прийняли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрацій, які виконують функції з питань агропромислового розвитку, керівники та агрономи сільгосппідприємств, фермери, представники обласних служб АПК, компаній, що обслуговують агропромисловий комплекс.

На заході обговорювалися актуальні питання адаптації агропромислового виробництва до змін клімату. Демонструвалися інноваційні технології вирощування сої, озимих та ярих зернових культур, озимого ріпаку, а також біоенергетичних та нішевих культур.

В сучасних високоінтенсивних технологіях важливе значення має оптимізація мінерального живлення рослин як макро- так і мікро- елементами. Тому велика увага під час Дня поля приділялася застосуванню мікродобрив та біологічних добрив в системах удобрення сільськогосподарських культур. В цьому напряму свої інноваційні розробки демонстрували ТОВ «Українські гумати», ТОВ «Захід Агрохім» та ТОВ «Долина-Центр».

Інноваційна продукція ТОВ «Укравіт Агро» на посівах озимого ріпаку та озимої пшениці забезпечила формування високопродуктивних рослин з очікуваною врожайністю відповідно 3,5т/га та понад 8т/га зерна високої якості.

На Дні поля були представлені високопродуктивні гібриди озимого ріпаку та ярого ріпаку компанії «НПЦ-Україна» та озимого ріпаку компанії «Євраліс-семенс» з потенційною продуктивністю понад 3,5 т/га насіння.

Сільськогосподарські товаровиробники області наглядно ознайомилися з кращими досягненнями науки, поспілкувалися між собою, поділилися досвідом.

   
Повернутись до списку новин