Відбувся картопляний День поля

3.08.2018

2 серпня поточного року на базі ТОВ «Яловицька Агротехнологія» у селі Яловичі Млинівського району відбувся спеціалізований День поля з відповідним напрямом на тему «Картопляний бізнес в Україні».

У заході взяли участь одні із найбільших у світі компаній-виробників насіннєвої картоплі  «HZPS» (Голландія) та «Агріко-Україна» (Україна).

З особливим піднесенням та словами подяки  до гостей звернулися власники  ТзОВ «Ярославицька агротехнологія» Генріх Біренс та його дружина Любов Ілларіонівна. До слова також були запрошені голова Млинівської райдержадміністрації Петро Віталійович Рухер, директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА - Переходько Надія та директор Волинського департаменту АПК Волинської ОДА- Горбенко Юрій.

Відбулися презентації компаній, які займаються:  

  • технологіями захисту рослин - «ADAMA» (Ізраїль);
  • удобренням (основні та мікродобрива, гумати): «Азотер», «Біоз-Волинь», «Агросоюз»;
  • технічного забезпечення (запчастини, техніка, паливно-мастильні матеріали): «Вігор», «Агровест Україна», «Арсен», «Адена»;
  • спеціалізовані компанії (технології пакування продукції) - «Агропак», (технології навігації та контролю на с/г техніці) – «E-Farmer».

Були присутні ряд інших компаній та дистрибюторів демонстрували якісну продукцію, а саме партнери «Яловицької агротехнології» по забезпеченню засобами захисту рослин та насіння -  "Бізон-тех 2006", "Магна-Агро", "Вітаб".

Під час виставки було запропоновано відвідати семінар, який стосувався  інновацій в агропромисловості. Представники кожної  фірми могли презентувати та більш ґрунтовно  розповісти власне про переваги продукції, якою займаються.

Цікавою була експериментальна частина презентації  добрив та вирощених  на демо-полях різних сортів картоплі  де, безпосередньо, було показано результати випробування добрив від фірми «Агріко-Україна» (Україна). Ця фірма  вже протягом десятиліття  забезпечує українські господарства посадковим матеріалом картоплі високої якості.

Довідково: В Рівненській області у минулому 2017 році було посаджено 71,1 тис. га картоплі, що становило 12,6 відсотка у структурі посівних площ області. Накопано 1311 тис. тонн, що становило 5,9 відсотків до загальних показників виробництва картоплі в Україні. В 2018 році 99,7 відсотків картоплі в області вирощують господарства населення.

Повернутись до списку новин