Здешевлення кредитів для сільгосптоваровиробників

14.08.2018

У 2018 році діє державна цільова програма „Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів”.

Надання державної підтримки у поточному році здійснюється відповідно до Порядку використання коштів за програмою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 300 із внесеними змінами та з врахуванням особливостей, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 254.

А саме, у 2018 році часткова компенсація відсоткової ставки за залученими у національній валюті банківськими кредитами виплачується позичальникам, які мають чистий дохід від реалізації продукції за останній рік до 20 млн. грн, з яких перевага надається позичальникам, які займаються вирощуванням овочів у відкритому ґрунті, цукрових буряків, садівництвом та ягідництвом.

На реалізацію заходів зі здешевлення кредитів в аграрному комплексі у поточному році області доведено бюджетні призначення в обсязі 1,0 млн. грн.

Працює конкурсна комісія з визначення суб’єктів господарювання для надання фінансової підтримки через механізм здешевлення кредитів.

Станом на 01.08.2018 року на участь у конкурсі від 8 позичальників - сільськогосподарських підприємств надійшло 14 заявок за залученими кредитами в обсязі 15,3 млн. грн.

Конкурсною комісією розглянуто заявки та документи, подані сільськогосподарськими товаровиробниками та здійснено розподіл коштів 8 підприємствам на загальну суму 1,0 млн. грн.

Спрямовано сільськогосподарським підприємствам області 144 тис. грн компенсації фактично сплаченої відсоткової ставки за залученими пільговими кредитами за січень – червень 2018 року.

Продовжується виплата коштів в межах передбачених бюджетних асигнувань.

Повернутись до списку новин