Зміни до програми підтримки фермерських господарств

9.11.2018

Постановою КМУ від 24 жовтня 2018 р. № 911  затверджено “Зміни, що вносяться до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств”.

 Зокрема змінами передбачено два нових види прямих дотацій:

  1. Новоствореним фермерським господарствам у період їх становлення (перші три роки після його створення, але не раніше 1 січня 2016 р.) виділяється бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар), один раз виключно для провадження сільськогосподарської діяльності у розмірі 3000 гривень на 1 гектар, але не більше 60 000 гривень на одне фермерське господарство.
  2. Фермерським господарствам (крім новостворених), у 2018 році виділяється бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, в розрахунку на одного члена фермерського господарства (який станом на 1 січня 2018 р. був та на період отримання бюджетної субсидії є членом фермерського господарства). Максимальний розмір бюджетної субсидії на одне фермерське господарство не може перевищувати 30 000 гривень.

Нові напрямки державної підтримки будуть реалізовуватись в області через   Рівненське регіональне відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.

Постанова КМУ від 24 жовтня 2018 р. № 911  затверджено “Зміни, що вносяться до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств”.

Повернутись до списку новин