Селекторна нарада з питань фінансової підтримки фермерських господарств

26.11.2018

26 листопада в режимі відео-конференцзв’язку відбулась селекторна нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації І. Тимошенко з питань використання коштів, передбачених в державному бюджеті для фінансової підтримки фермерських господарств.

У заході прийняли участь директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Н. Переходько, директор Рівненського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств М. Никитюк, заступники голів районних державних адміністрацій, які координують діяльність агропромислового комплексу, керівники структурних підрозділів райдержадміністрацій, які виконують функції з питань агропромислового розвитку, керівники фермерських господарств області.

Під час заходу були проаналізовані основні зміни, внесені постановою Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2018 року №911 до постанови Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року №106, якими передбачено два нових напрямки прямих дотацій та спрощення умов участі в існуючих програмах держпідтримки.

Відповідно до внесених Змін новостворене фермерське господарство зможе отримати бюджетну дотацію у розмірі 3 тис. грн на 1 гектар. Максимальний розмір субсидії – 60 тис. грн на одне фермерське господарство.

Крім того, бюджетна субсидія надаватиметься фермерським господарствам (крім новостворених) на одиницю оброблюваних угідь у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму на кожного члена фермерського господарства (до 30 тис. грн на одне фермерське господарство).

Було акцентовано, що відтепер фермери отримуватимуть кошти за спрощеною процедурою, а саме через Рівненське обласне відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.

Для отримання бюджетних субсидій необхідно до регіонального відділення Укрдержфонду подавати заяву і наступні документи:

- копію статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копію договору (декларації – у разі одноосібного ведення) про створення сімейного фермерського господарства;

- відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою;

- копію фінансового документа, що підтверджує наявність чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік (для фермерського господарства). Таким документом має бути форма № 2-м або форма № 2-мс;

- копію фінансового звіту за останній квартал – для фермерських господарств, які зареєстровані в поточному (2018) році;

- довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості;

- згоду фермерського господарства щодо надання Мінагрополітики інформації, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані.

На підставі пакету документів, отриманих від фермерського господарства, Рівненське обласне відділення Укрдержфонду формує реєстри фермерських господарств і до 10 числа передає їх до центрального відділення Укрдержфонду.

Мінагрополітики на підставі наданого узагальненого реєстру перераховує кошти до Укрдержфонду в межах обсягу відкритих бюджетних асигнувань, який в свою чергу перераховує кошти на поточні рахунки фермерських господарств.

Повернутись до списку новин