Селекторна нарада з питань реалізації державних програм фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників

12.12.2018

Сьогодні відбулася відео skype-конференція під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової з питань реалізації державних програм фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників у поточному році.

Для участі у засіданні відео конференції були запрошені представники регіональних відділень п’яти уповноважених банків, що підписали з Мінагрополітики Меморандум про загальні засади співробітництва, зокрема:

Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк та Райфайзен Банк Аваль.

Через вищезгадані банківські установи проводиться фінансування державної програми за утримання молодняка ВРХ до 13 місячного віку, сумарно 2500 грн. на голову. Представники уповноважених банків та учасники конференції в обласних студіях підтвердили про готовність до проведення виплат власникам тварин та налагоджену співпрацю між установами.

В.о. генерального директора Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Юрій Апальков акцентував увагу на стані виконання державних програм, які реалізовувались через Укрдержфонд. Зокрема він відмітив, що новими напрямами державної підтримки фермерських господарств скористалися всі області.

До Укрдержфонду надійшло 562 заявки на отримання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 га) від новостворених фермерських господарств на суму 28,8 млн грн.

Інші фермерські господарства (крім новостворених) подали 2020 заявок на отримання бюджетної субсидії у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня, в розрахунку на одного члена ФГ на суму 42,1 млн грн.

В загальному по двох напрямках державної підтримки фермерські господарства отримають 70, 9 млн грн.

Повернутись до списку новин