Реалізація державних програм підтримки АПК

16.01.2019

16 січня поточного року під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремета відбулася відео-конференція із керівниками профільних департаментів регіонів щодо підбиття підсумків реалізації державних програм фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників у 2018 році.

Віктор Шеремета зауважив, що у 2018 році агропромисловий комплекс України було профінансовано на суму 4,2 мільярда гривень. Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» передбачені видатки в сумі 5,9 мільярда гривень, що дозволяє зберегти ключові напрямки підтримки агропромислового комплексу і у поточному році.

В.о. генерального директора Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Юрій Апальков проаналізував виконання державних програм, які реалізувались через Укрдержфонд у 2018 році та зазначив, що реалізація підтримки фермерських господарств через Укрдержфонд продовжуватиметься і в 2019 році.

На завершення конференції, представники обласних відомств звернулися до Віктора Шеремети із окремими проблемними питаннями, які виникають під час реалізації державної підтримки в регіонах.

Повернутись до списку новин