Конференція “Зліт фермерських родин” Рівненщини

28.01.2019

25 січня 2019 року до Рівного з’їхалося більше сотні фермерів з усіх районів області на конференцію “Зліт фермерських родин”. Конференція проходила в Рівненському міському палаці культури “Текстильник” під головуванням Андрія Кузьмича – голови Рівненської обласної асоціації фермерів та приватних землевласників.

У конференції прийняли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України  Віктор Шеремета, заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак, директор департаменту Рівненської обласної державної адміністрації Надія Переходько.

Під час конференції голова  Рівненської обласної асоціації фермерів та приватних землевласників  Андрій Кузьмич прозвітував про роботупроведену асоціацією за 2018 рік.

Фермери поділилися здобутками 2018 року та обговорили свої нагальні проблеми, серед яких – питання, пов’язані з передачею земель постійного користування у власність фермерських господарств та державної підтримки малих та середніх товаровиробників.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко повідомив, що у 2018 році понад 120 фермських господарств області отримали із державного бюджету близько 12 млн. грн  дотаційних коштів. Також він зазначив, що програми підтримки фермерства будуть продовжуватись, як з обласного так і державного бюджетів.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета відзначив, що  2018 рік став суттєвим у плані підтримки фермерства України. На розвиток фермерства у державному бюджеті було закладено 1 млрд. грн. Були визначені декілька основних напрямків державної підтримки фермерства. Це і компенсація вартості насіння, вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва, часткова компенсація відсоткової ставки за кредитами, бюджетна субсидія. Найбільша кількість фермерів скористалася компенсацією на здешевлення вартості  сільськогосподарської техніки та обладнання, завдяки чому купували техніку із знижкою 40 відсотків.  Також він повідомив, що в 2019 році будуть діяти нові напрямки державної підтримки – компенсація єдиного соціального внеску та підтримка молодого фермера.

Під час конференції кращих фермерів Рівненщини нагородили відзнаками Міністерства аграрної політики та продовольства України та облдержадміністрації. Голові фермерського господарства “Влада” Млинівського району вручили посвідчення та нагрудний знак “Заслужений працівник сільського господарства України”.

По закінченню конференції звучала культурна програма “Майстри мистецтв­ – майстрам полів”.

Повернутись до списку новин