Семінар з питань перспектив ведення тваринництва

4.04.2019

04 квітня поточного року на базі ДНЗ "Рівненський ОНЦ АПК" відбувся семінар з керівниками, зоотехнічними працівниками сільгосппідприємств, фермерами з питань перспектив ведення тваринництва та державної підтримки галузі у 2019 році.

В ході семінару директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Переходько Надія Іванівна проінформувала про напрямки державної підтримки АПК у 2019 році та порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва.

Про епізоотичну ситуацію в області та профілактику захворювання тварин розповів начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Козак Ігор Павлович.

Директор Рівненської дослідної станції епізоотології інституту ветеринарної медицини НААН Сачук Роман Миколайович акцентував увагу учасників семінару на технології виробництва продуктів тваринництва, підвищення продуктивності корів, екологічно безпечних методах їх лікування.

Лук'янчук Мирослава Анатоліївна - головний спеціаліст відділу тваринництва, продовольства, аграрного ринку та виставкової діяльності департаменту АПР ОДА проінформувала про стан селекційно-племінної справи у області.

Про вимоги законодавства з питань ідентифікації та реєстрації тварин, стан ідентифікації худоби в області інформував Гаврон Микола Васильович – директор Рівненської обласної філії ДП "Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин".

Пінчук Василь Петрович – керівник приватного підприємства по племінній справі "Рівнеплемсервіс" розповів про переваги штучного осіменіння тварин, відшкодування вартості закупленої юридичними особами сперми бугаїв та організацію поставки її в господарства області.

В ході семінару учасники обмінювались досвідом роботи, отримали відповіді на поставлені питання.

Повернутись до списку новин