Селекторна нарада з питань безпечного застосування пестицидів та агрохімікатів в області.

14.05.2019

14 травня поточного року в режимі відеоконференцзв’язку відбулася селекторна нарада з районами по питаннях безпечного застосування пестицидів та агрохімікатів в області.

Про загальні вимоги до транспортування, зберігання і застосування пестицидів та агрохімікатів та відповідальність за порушення законодавства при використанні пестицидів та агрохімікатів розповів Тонконоженко Василь Олександрович – начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.  

Начальник відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Процюк Віталій Валерійович проінформував про екологічне та економічне обґрунтування доцільності захисту рослин від шкідливих організмів та порядок одержання допуску по роботі з пестицидами.

Про порядок реєстрації пасік та захист бджіл від негативного впливу пестицидів доповів Козак Ігор Павлович – начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини – головний державний інспектор ветеринарної медицини області Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Директор департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації Захарчук Володимир Васильович акцентував увагу на заходах щодо безпечного зберігання непридатних до використання пестицидів (незаконтейнеризованих).

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Н.Переходько проінформувала про стан реалізації в області державних програм підтримки АПК.

В ході селекторної учасники наради отримали відповіді на поставлені питання.

Підсумовуючи селекторну нараду заступник голови Рівненської облдержадміністрації І. Тимошенко наголосив на безумовному дотриманні всіх норм законодавства при застосуванні пестицидів та агрохімікатів агровиробниками області.

 

 
Повернутись до списку новин