Впровадження аграрних розписок на Рівненщині

14.05.2019

У рамках реалізації Програми з розвитку фінансування агросектору Міжнародної Фінансової корпорації в Україні реалізується проект впровадження аграрних розписок.  

З метою поповнення обігових коштів на проведення комплексу весняно-польових робіт сільгосптоваровиробники області, крім кредитних ресурсів, залучають ресурси від проекту впровадження аграрних розписок.  

У поточному році станом на 15 травня 16 аграріями області укладено 27 аграрних розписок на суму 307,5 млн грн, що більше порівняно з відповідною датою минулого року на 220 млн грн.

Це сільськогосподарські підприємства, в тому числі фермерські господарства Березнівського, Гощанського, Здолбунівського, Корецького, Млинівського, Острозького, Радивилівського та Рівненського районів. За аграрними розписками в якості застави апробовано майбутній врожай таких сільськогосподарських культур як: пшениця, кукурудза, соняшник, ячмінь, жито, ріпак.

На сьогодні багато дистриб'ютерських компаній, виробників та постачальників під аграрну розписку надають агровиробникам насіння, добрива, засоби захисту рослин, пальне. До проекту постійно приєднуються нові компанії, які готові працювати з фінансовим інструментом – аграрними розписками.

        

 

Повернутись до списку новин