Відеоконференція Мінагрополітики

4.07.2019

Сьогодні відбулася відеоконференція Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур та актуальних питань державної підтримки 2019 року.

У заході взяли участь директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Н.Переходько, представники департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, директор Інституту сільського господарства Західного Полісся НААН  В.Польовий, в.о. директора Рівненської філії ДУ «Держгрунтоохорона» В.Долженчук та представники інших служб АПК.

В.о. Міністра аграрної політики та продовольства України О.Трофімцева інформувала, що незважаючи на те, що жнива цього року розпочалися пізніше ніж торік, на сьогодні по Україні ранні зернові і зернобобові вже зібрано на площі 2 млн.  га, або  42% від загальної площі.

Крім того, було відмічено, що в цьому році по Україні значно менше посіяно гречки та гороху, а також сої та соняшнику, натомість збільшено посіви ріпаку та кукурудзи.

В ході відеоконференції виступили керівники структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку, які доповіли про хід проведення робіт по збиранню врожаю та актуальні питання аграріїв в своїх областях.

Повернутись до списку новин