Реалізація програм державної підтримки сільгосптоваровиробників

22.08.2019

22 серпня 2019 року під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети відбулася відео skype- конференція за участю директора департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації Н.Переходько, спеціалістів департаменту та голови Рівненського регіонального відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств М. Никитюк з розгляду проблемних питань, які виникають у процесі виконання державних програм підтримки сільгосптоваровиробників у 2019 році та потребують вирішення.

Віктор Шеремета підсумував, що у поточному році на виконання програм державної підтримки агропромислового комплексу спрямовано фінансування загального фонду державного бюджету в обсязі 1,5 мільярдів гривень.

Зауважив, що пріоритетними напрямами є підтримка дрібного товаровиробника, фермерів та проекти, що передбачають довгостроковий розвиток.

В.о. генерального директора Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Апальков Ю.А. озвучив проблемні питання, що виникають під час реалізації державних програм підтримки фермерських господарств.

Довідково по Рівненській області:

З початку поточного року фінансову підтримку отримали 73 юридичних осіб та 6412 фізичних осіб в обсязі 30,5 млн грн.

Кошти спрямовано:

- на розвиток тваринництва – 23,9 млн грн;

- фінансову підтримку розвитку фермерських господарств – 1,0 млн грн;

- часткову компенсацію вартості техніки вітчизняного виробництва – 4,3 млн грн.;

-фінансову підтримку шляхом здешевлення - 1,2 млн грн.

Рівненським відділенням Укрдержфонду підтримки фермерських господарств за програмою „Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств” прийнято заявки від 101 фермерських господарств на отримання бюджетної дотації в сумі 3,1 млн грн.

Крім того, конкурсом Укрдержфонду визначено 8 фермерських господарств області, яким буде надана фінансова допомога за програмою „Надання кредитів фермерським господарствам” на загальну суму 2,7 млн грн.

Повернутись до списку новин