До уваги суб’єктів господарювання АПК

19.09.2019

До 1 жовтня 2019 року необхідно подати до Мінагрополітики документи на отримання спеціальної бюджетної дотації за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності, наявних станом 1 липня поточного року.

Крім того нагадуємо, що юридичним особам надається державна підтримка за закуплені ними племінні тварини, сперму та ембріони у період з 1 жовтня попереднього року до 30 вересня поточного року. Необхідно подати до 5 листопада поточного року до комісії Мінагрополітики заявку та документи.

Важливо! Заявка та документи на отримання вищевказаних дотації подаються до Мінагрополітики  у паперовому вигляді.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2019 року №669 «Про внесення зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)» передбачено, що сума державної підтримки, яка надається протягом одного бюджетного року суб’єкту господарювання або сільськогосподарському товаровиробнику та пов’язаним із ним особам не може перевищувати 150 млн. гривень.

Зазначаємо, що агроформуванням, які претендують на отримання вищезазначеної державної підтримки, необхідно подати разом з документами інформацію про всіх пов‘язаних з ними осіб, які протягом бюджетного року є отримувачами державної підтримки.

Для забезпечення своєчасного перерахунку бюджетних коштів агроформуванням рекомендуємо подати до Мінагрополітики довідку про відкриття поточного рахунку у форматі IBAN (код (UA) цифри (27 символів)), видану банком.

Додатково інформацію можна отримати за посиланнями: https://dotacii2019.minagro.gov.ua/ua/900-za-korovu, https://dotacii2019.minagro.gov.ua/ua/50-za-kupivlyu-molodnyaka.

Повернутись до списку новин