Підтримка органічного виробницва в області

16.10.2019

16 жовтня 2019 року в департаменті агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації відбулося засідання комісії по визначенню переліку суб’єктів господарювання, які мають право на отримання компенсації витрат із проведення сертифікації з органічного виробництва.

Слід відмітити, що відповідно до Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Рівненської області на 2018-2022 роки, схваленої розпорядженням голови Рівненської облдержадміністрації від 13.04.2018 №216 та затвердженої рішенням Рівненської обласної ради від 18.05.2018 № 937, з метою підтримки розвитку органічного виробництва з обласного бюджету на 2019 рік виділено кошти в сумі 120 тис. грн.

Компенсація надається суб’єктам господарювання (сільськогосподарським товаровиробникам), які займаються виробництвом органічної продукції, сертифікованої сертифікаційним органом та внесені до реєстру виробників органічної продукції, в розмірі понесених витрат, але не більше 30 тис. грн на один суб’єкт господарювання;

На розгляд комісії було подано документи від шести суб’єктів господарювання (сільськогосподарських товаровиробників), по яких прийнято рішення надати фінансову підтримку з обласного бюджету.

Виробництво органічної продукції має певні переваги, завдяки використанню при виробництві біологічних агропрепаратів та не застосуванню агрохімікатів, що позитивно впливає на безпечність продуктів харчування, довкілля та на родючість грунту.

Повернутись до списку новин