Держава платитиме відсотки по діючим кредитам бізнесу у разі збереження робочих місць та зарплат

5.05.2020

Уряд ще більше розширив можливості рефінансування діючих кредитів бізнесу за умови збереження робочих місць та зарплат найманим працівникам. Відповідні зміни прийняті до  програми «Доступні кредити 5-7-9%» на засіданні Кабінету Міністрів України 29 квітня.

«Ми продовжуємо адаптувати нашу основну програму підтримки бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%» під реалії та запити підприємців. Ми вирішили, що держава допоможе підприємцям зберігати не лише свою справу як таку, а й персонал, який задіяний в її реалізації, адже в більшості випадків діяльність мікро- та малого бізнесу забезпечується саме людьми та їхнім вкладом в цю справу. Ми допоможемо втримати не лише робочі місця, а й гідний рівень оплати праці», - коментує нове рішення Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Відповідно до нових змін, компенсація ставки по діючим кредитам до 0% буде доступна за умови збереження не менше 60% фонду оплату праці та 80% чисельності персоналу порівняно із станом підприємства на 1 березня 2020 року. Ця умова має зберігатись протягом всього строку отримання державної підтримки.

Позики на рефінансування надаються за умови відсутності у підприємства проблемної заборгованості за отриманими кредитами в банках України станом на 1 березня 2020 року.

Повернутись до списку новин