Уряд надав доступ до державної підтримки більшій кількості аграріїв

15.05.2020

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 р. № 361 “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів” розширено коло суб’єктів господарювання агропромислового комплексу, надано рівний доступ таких суб’єктів до отримання державної підтримки за залученими в банках кредитами.

А саме, учасниками програми стануть суб’єкти господарювання агропромислового комплексу, які займаються усіма видами сільськогосподарської діяльності.

Сума компенсації, що надається позичальникам та пов’язаним із ними особам протягом бюджетного року за короткостроковими, середньостроковими та довгостроковими кредитами, не може перевищувати:

для позичальників, які провадять діяльність у галузях тваринництва, — 15 млн грн;

для позичальників, які провадять діяльність за іншими видами сільськогосподарської діяльності (крім тваринництва), — 5 млн грн.

На підтримку аграріїв у 2020 році за державною програмою „Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів” передбачено кошти у розмірі 1,2 млрд грн.

Довідково:

Постанова Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 року № 361 набирає чинності з дати опублікування.

Повернутись до списку новин