До уваги агровиробників

21.05.2020

20 травня 2020 року набрали чинності  зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 р. № 361.

 Нормативним документом розширено коло агровиробників, яким надається право на отримання державної підтримки за залученими в банках кредитами. Учасниками програми „Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів” стануть суб’єкти господарювання агропромислового комплексу, які займаються усіма видами сільськогосподарської діяльності.

 Компенсація надається позичальникам за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами (поновлювальними та непоновлювальними) у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів.

 Відшкодуванню підлягають відсотки за:

- короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат;

- середньостроковими і довгостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва та на капітальні інвестиції.

 Сума компенсації, що надається позичальникам та пов’язаним із ними особам протягом бюджетного року за короткостроковими, середньостроковими та довгостроковими кредитами, не може перевищувати:

 для позичальників, які провадять діяльність у галузях тваринництва, — 15 млн грн;

для позичальників, які провадять діяльність за іншими видами сільськогосподарської діяльності (крім тваринництва), — 5 млн грн.

 

 

 

Повернутись до списку новин