Набрав чинності Закон про агрострахування

27.07.2021

Вступив в дію з 24 липня поточного року Закон України „Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою”.

Законом визначається механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції, а також вимоги до учасників ринку, яким може надаватися така допомога.

Право здійснювати страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою мають страховики, які отримали ліцензію на здійснення страхування сільськогосподарської продукції, дотримуються вимог законодавства та відповідають вимогам нормативно-правових актів Національного банку України.

Відповідно до Закону страхувальниками можуть бути сільськогосподарські товаровиробники, які уклали із страховиками договори страхування або є страхувальниками відповідно до законодавства.

Крім того, документом визначаються страхові продукти, ризики та випадки страхування з державною підтримкою.

Державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції полягає в наданні з державного бюджету сільськогосподарським товаровиробникам грошових коштів у вигляді відшкодування до 60 відсотків вартості страхового платежу (страхової премії), нарахованого за договорами страхування в порядку, встановленому Законом.

Порядок та умови надання державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Повернутись до списку новин