Здешевлення кредитів в агропромисловому комплексі у поточному бюджетному році

29.09.2021

За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України станом на 27 вересня 2021 року для 47 субєктів господарювання області виділено фінансування в обсязі 19 млн грн на виплату компенсації за фактично сплачені відсотки у січні – серпні поточного року за залученими кредитами.

Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів у поточному бюджетному році передбачає надання відшкодування  за нараховані та сплачені відсотки за користування кредитами за листопад - грудень минулого року та за січень - жовтень поточного року.

Компенсація позичальникам надається через уповноважений банк, що підписав з Мінагрополітики Меморандум про загальні засади співробітництва.

Крім того,  повідомляємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 року № 969 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

Змінами визначено, що уповноважені банки формують реєстри компенсаційних виплат за листопад - грудень минулого року і  у 2021 році – до 25 жовтня подають їх Мінагрополітики.

Для отримання часткової компенсації відсотків за залученими у національній валюті банківськими кредитами сплачених за листопад-грудень 2020 року, а також у поточному році суб’єктам господарювання необхідно звернутись до уповноваженого банку.

Повернутись до списку новин