Розпочато збирання ранніх зернових культур

11.07.2022

За оперативними даними загальна посівна площа сільськогосподарських культур по області становить 622 тис. га, що на 4 тис. га більше рівня  минулого року. Збільшення відбулося за рахунок розширення посівів в сільськогосподарських підприємствах.

На Рівненщині розпочато збір ранніх зернових і зернобобових культур. По всіх категоріях господарств прогнозується зібрати 195 тис. га ранніх зернових культур (пшениця, ячмінь, жито, тритикале, овес, горох), в тому числі в сільськогосподарських підприємствах 73 тис. га.

Станом на 11 липня поточного року розпочато збирання озимого ячменю. Обмолочено близько 0,4 тис. га, що становить 6 відсотків посіяних площ, якого намолочено 1,7 тисяч тонн зерна, середня урожайністю становить – 44,0 ц/га.

Активне збирання ранніх зернових культур розпочнеться в кінці другої декади липня. Наявність близько 3,3 тисяч комбайнів в області дозволяє в оптимальні

терміни провести жнивну компанію.

Завершується підготовка для доробки та зберігання зерна складських приміщень. В області загальна потужність складів становить 1410 тисяч тонн, що повністю забезпечує потребу в зберіганні зерна ранніх зернових культур.

Повернутись до списку новин