Підсумки роботи підприємств харчової промисловості Рівненської області за 2019 рік

За даними головного управління статистики в Рівненській області індекс промислової продукції у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів за 2019 рік порівняно з 2018 роком становив 102,8 % (по Україні 100,2%).

Серед основних видів харчової продукції у 2019 році порівняно з 2018 роком збільшено виробництво свинини свіжої чи охолодженої – на 2,8 %, молока обробленого – на 5,2%, сирів жирних – на 1,1%, кисломолочних продуктів – на 2,5%, виробів здобних – на 4,1%, хліба та виробів хлібобулочних – на 0,4% виробів кондитерських з цукру чи його замінників з вмістом какао – на 16,0%.

Разом з тим, зменшено виробництво яловичини свіжої чи охолодженої –  на 70,4%,  ковбасних виробів – на 18,0%, масла вершкового – на 19,7 %, джемів, мармеладу, желе, пюре, повидла – на 8,6%.