Підсумки роботи підприємств харчової промисловості Рівненської області за 2020 рік

За даними головного управління статистики в Рівненській області індекс промислової продукції у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів за січень – грудень 2020 року порівняно з січнем – груднем 2019 року становив 95,9 % .

Серед основних видів харчової продукції у січні – грудні 2020 року порівняно з січнем – груднем 2019 року збільшено виробництво свинини свіжої чи охолодженої – на 2,4 %, ковбасних виробів – на 3,1%, масла вершкового – на 5,0%.

Разом з тим, зменшено виробництво яловичини свіжої чи охолодженої – на 37,1%,  джемів, мармеладу, пюре, повидла, варення – на 3,6%, молока обробленого – на 13,1%, сиру кисломолочного – на 7,1%, йогурту та кисломолочних продуктів – на 8,3%, борошна – на 5,7%, печива солодкого – на 20,7%.

У 2020 році реалізовано харчової продукції без ПДВ та акцизу на суму 7141,0 млн. грн, що становить 16 відс. до всієї реалізованої промислової продукції області.