Обговорення державних програм підтримки в рамках роз’яснювальної роботи Мінагрополітики України

21.03.2018

На Рівненщині сьогодні, 21 березня, пройшов практичний семінар з питань державних програм підтримки на 2018 рік. Захід відбувся за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети, представників департаментів Міністерства, заступника голови Рівненської облдержадміністрації Ігора Тимошенка, директора департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації Надії Переходько, спеціалістів департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації, структурних підрозділів райдержадміністрацій, які виконують функції з питань агропромислового розвитку, представників сільських та селищних рад, об’єднаних територіальних громад, сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств і кооперативів, підприємців, членів особистих селянських господарств.

„Розвиток села, підтримка малих та середніх фермерських господарств, розвиток кооперації – це пріоритетні напрями діяльності Уряду у сфері агропромислового розвитку. Ці напрями вперше за останні роки отримали реальну фінансову підтримку і відповідні програми. Тому наше завдання, щоб кожен фермер дізнався, що він може, наприклад, отримати 40% - у компенсацію за придбання сільгосптехніки українського виробництва, 80% компенсації – за вартість насіння, 70% - за придбання обладнання при вступі у кооператив. Більшість з цих програм - нові, тому потребують детального представлення та роз’яснення” – зазначив Віктор Шеремета. Він додав, що за роз’ясненнями та консультативною допомогою виробники можуть звернутися до дорадчих служб, оскільки Уряд компенсуватиме 90% вартості їх послуг.

Представники департаментів Мінагрополітики України ознайомили учасників заходу з особливостями державних програм підтримки тваринництва, здешевлення банківських кредитів, здешевлення вартості придбання сільськогосподарської техніки.

Детальніше дізнатися про порядки використання коштів та інструкції щодо отримання дотацій, передбачених у державному бюджеті на програми підтримки можна за посиланням:http://minagro.gov.ua/uk/support_apk

Повернутись до списку новин