В області розпочала роботу конкурсна комісія для надання фінансової підтримки через механізм здешевлення кредитів

19.04.2018

В області розпочала роботу конкурсна комісія з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для надання фінансової підтримки через механізм здешевлення кредитів.

Приймання та розгляд документів проводиться конкурсною комісією відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 300 із змінами та з врахуванням особливостей щодо надання компенсації у 2018 році, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 254.

Зокрема, зміни передбачають, що у 2018 році компенсація відсоткової ставки за залученими у національній валюті кредитами надається позичальникам, які мають чистий дохід від реалізації продукції за останній рік  до 20 млн грн. При цьому перевага надається позичальникам, які займаються вирощуванням овочів у відкритому грунті, цукрових буряків, садівництвом та ягідівництвом.

Компенсації підлягають відсоткові ставки за короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат та середньостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення.

Розмір компенсації за такими кредитами встановлено на рівні облікової ставки Національного банку України, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище  розмірів, передбачених кредитними договорами.

Умови і порядок проведення конкурсу з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для отримання компенсації шляхом здешевлення кредитів у 2018 році.

Заявка на участь у конкурсі для отримання компенсації відсоткової ставки за залученими кредитами.

Перелік документів, які позичальники подають до конкурсної комісії облдержадміністрації для надання фінансової підтримки через механізм здешевлення кредитів у 2018 році.

Повернутись до списку новин