Семінар по переробці молока

21.10.2019

18 жовтня 2019 року директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації Надія Переходько прийняла участь у семінарі “Переробка молока. Перспективи розвитку міні сироварень”, що проходив у РВП “Центр розвитку місцевого самоврядування”. Серед учасників семінару були представники місцевих органів влади, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, фермерських та особистих селянських господарств, об’єднаних територіальних громад області.  

Руслан Сивий, директор РВП “Центр розвитку місцевого самоврядування”, розповів про створення молочного кластеру на території Млинівської об’єднаної територіальної громади та бізнес інкубатора з переробки молока. В рамках проекту на базі Млинівського державного технолого - економічного коледжу буде проводитись навчання по переробці молока. Звернуто увагу на важливість маркетингової підтримки місцевих сироварів та необхідність створення громадської організації з об’єднання виробників сиру – Гільдії Рівненський сироварів.

Надія Переходько, директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації, повідомила про підтримку з боку держави для розвитку тваринництва в області та про важливість об’єднання в кооперативи для створення необхідних умов з переробки молока.

Під час семінару обговорювались перспективи розвитку фермерських господарств молочного напрямку, успіхи та труднощі сироварів, обговорили сучасні технології переробки молока, умови кредитування сільськогосподарських підприємств та обмінялись досвідом місцеві сировари.

Під час семінару місцеві виробники сирів влаштували дегустацію власної продукції.

Повернутись до списку новин