Відеоконференція з обговорення питань земельної реформи

20.11.2019

20 листопада поточного року відбулася всеукраїнська відеоконференція Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з питань впровадження земельної реформи під головуванням заступника Міністра Тараса Висоцького.

У відеоконференції прийняли участь: заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко, народні депутати України Олександр Аліксійчук та Соломія Бобровська, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, представник Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області та представники органів місцевого самоврядування області.

У ході селекторної наради Тарас Висоцький презентував основні положення законопроектів № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», № 2195 «Про внесення змін до  деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні земельні аукціони» та інші законопроекти.

Також заступник Міністра представив єдиний геопортал, де зібрано інформацію по усіх землях сільськогосподарського призначення та який має стати дієвим інструментом для керівників на місцях.

У ході обговорення учасники селекторної наради внесли свої пропозиції щодо реалізації реформи на місцях, а також отримали відповіді на свої запитання.

Крім того, заступник Міністра анонсував проведення в м. Києві другого туру національного земельного форуму 26 листопада 2019 року на який запросив органи місцевого самоврядування.

Повернутись до списку новин