Національний земельний селектор щодо земельної реформи

26.12.2019

Сьогодні 26 грудня в облдержадміністрації пройшов національний земельний селектор Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо стану проходження земельної реформи в Україні під головуванням заступника Міністра Тараса Висоцького.

У національному селекторі прийняли участь: заступник голови Рівненської облдержадміністрації - Ігор Тимошенко, народний депутат України - Олександр Аліксійчук, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації - Надія Переходько, в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області - Роман Лановий, представники органів місцевого самоврядування та сільськогосподарських товаровиробників області.

Під час заходу обговорено питання щодо поточного перебігу земельної реформи, законодавчих напрацювань у даному напрямку, змін в орендних відносинах, граничної концентрації землі та підтримки малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників.

Також піднімалися питання щодо завершення фінансування державних програм підтримки галузі агропромислового комплексу у поточному році та щодо напрямів підтримки з держбюджету у 2020 році.

У ході обговорення учасники селектору внесли свої пропозиції, а також отримали відповіді на поставлені питання.

Повернутись до списку новин