Програма «Доступні кредити 5-7-9%»

5.02.2020

1 лютого поточного року стартувала ініційована Урядом Державна програма “Доступні кредити 5-7-9%”, що є доступною і для сільськогосподарських товаровиробників, які мають власну справу та мрію про розширення або які хочуть відкрити власну справу. Програма передбачає надання кредитів на фінансування інвестиційних проектів.

5% річних – якщо виручка підприємства до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочі місця протягом першого кварталу;

7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн без зобов’язання створення нових робочих місць;

9% річних – для бізнесу з виручкою від 25 до 50 млн грн.

Сільгосптоваровиробник, який отримав кредит під 9% може понизити ставку завдяки створенню робочих місць. Ставка знижується на 0,5% за кожне створене робоче місце, але не менше 5%. Всі кредити видаються у гривні на термін до 5 років, а максимальна сума для всіх категорій – 1,5 млн грн. Зауважується, що банки стягуватимуть свою комісію, але не більше 1%. Кількість працівників вже існуючого підприємства не має перевищувати 50 осіб.

Для кредиту під 5 чи 7%, власний внесок від вартості проєкту має складати не менше 30%. Для 9-відсоткового кредиту, то власний внесок має становити від 20%.

До  програми вже долучились державні банки – ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк та Укрексімбанк. Очікується, що у програмі братимуть участь і комерційні банки.

Для участі у програмі необхідно заповнити заявку на сайті https://5-7-9.gov.ua/#prog або звернутись безпосередньо до банківської установи.

Повернутись до списку новин