В Рівному проведено семінар з пасічниками

3.03.2020

03 березня 2020 року в приміщенні Федерації професійних спілок Рівненської області проведено семінар з пасічниками області з питань розвитку та підтримки галузі бджільництва.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія Переходько повідомила, що в поточному році у державному бюджеті передбачено кошти на виплату спеціальної бюджетної дотації за наявні бджолосім'ї. Дотація за бджолосім’ю надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, у разі наявності станом на 01 серпня поточного року від 10 до 300 бджолосімей, у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. Підставою для внесення до відомості фізичних осіб та суб’єктів господарювання, які є власниками бджолосімей і мають право на отримання дотації за бджолосім’ї, є наявність фізичної особи та суб’єкта господарювання, які є власниками бджолосімей у державному реєстрі потужностей операторів ринку.

Головний спеціаліст відділу державного контролю безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимир Пузирко розповів присутнім про порядок реєстрації пасіки, проведення лабораторних досліджень для отримання ветеринарно-санітарного паспорту пасіки Для цього власнику пасіки необхідно звернутись із заявою до районної (міської) державної лікарні ветеринарної медицини, юридична адреса якої вказана на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Для державної реєстрації пасіки та отримання реєстраційного номеру для потужності, громадянину потрібно звернутися до  районного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області. 

Про можливі інфекційні і інвазійні хвороби бджіл, методи їх діагностування і профілактики проінформував начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Ігор Козак. На семінарі також обговорено питання щодо безпечного використання пестицидів у сільському господарстві.

На семінарі були присутні понад 60 власників пасік, голова ГС «Спілка пасічників Рівненщини» Андрій Тимощук та керівник Всеукраїнської ГС «Пасічники України проти пестицидів» Богдан Лимар.

Повернутись до списку новин