Проведено форум на тему «Розвиток галузі бджільництва»

13.03.2020

13 березня 2020 року Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у форматі відео конференції проведено форум «Розвиток галузі бджільництва» за участю заступників Міністра Сергія Глушенко та Тараса Висоцького.

У відео конференції взяли участь представники департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, голова ГС «Спілка пасічників Рівненщини» Андрій Тимощук, керівник Всеукраїнської ГС «Пасічники України проти пестицидів», власник пасіки с. Велика Омеляна Рівненського району Олексій Борисов.

В рамках зазначеного заходу обговорено питання державної підтримки галузі бджільництва у 2020 році, здійснення державного нагляду і контролю у сфері застосування засобів захисту рослин та ветеринарної медицини, спрощення реєстрації пасік та проекти гігієнічних вимог до пасік, підготовки кваліфікованих кадрів для галузі бджільництва, стану ринку та пошуки нових можливостей для продукції бджільництва та інші.

По завершенню відео конференції заступник Міністра Тарас Висоцький підвів підсумки форуму, зосередивши присутніх на актуальності обговорення теми галузі бджільництва та вніс пропозиції щомісячно проводити такі зустрічі по обговоренню та вирішенню проблемних питань.

Презентації виступів на форумі за посиланнями: /media/fb_files/dergpidtrymka.pdf/media/fb_files/pasichnyk_agrar_vlada.pdf

Повернутись до списку новин