Державна підтримка шляхом здешевлення кредитів

17.03.2020

Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 03 березня 2020 року № 202 „Про внесення змін до  Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів”.

Державна фінансова підтримка передбачає компенсацію суб’єктам господарювання агропромислового комплексу нарахованих і сплачених у поточному році відсотків за користування кредитами (поновлювальними та непоновлювальними), а саме, позичальникам, які:

- провадять діяльність у галузях тваринництва та використали кредитні кошти на цілі тваринництва;

- мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції  за останній рік до  20 млн. гривень.

Компенсація надається через уповноважений банк, що підписав з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва.

Відшкодуванню підлягають відсотки за:

- короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат;

- середньостроковими і довгостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва та на капітальні інвестиції.

Підтримка передбачає здешевлення вартості кредиту  до 5 %.

Сума компенсації, що надається позичальнику протягом бюджетного року обмежується:

- 15 млн. гривень на 1 суб’єкта в тваринництві  (та пов’язаних із ним осіб);

- 5 млн. гривень для позичальників,  які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції  за останній рік до 20 млн. гривень.

Компенсація не надається позичальникам за укладеними кредитними договорами, відсотки за користування якими здешевлюються за рахунок інших державних програм.

 

 

Повернутись до списку новин