В області завершено посівну кампанію

10.06.2020

Цьогоріч в області засіяно ярими культурами близько 380 тис. га площ.

Зокрема, під урожай 2020 року посіяно 75 тис. га ранніх зернових – ярого ячменю та пшениці, гороху та вівса,  понад 77 тис. га кукурудзи на зерно, 30 тис. га соняшника, 51 тис. га сої та 14 тис. га цукрового буряка.

Атмосферна засуха, яка тривала впродовж березня-квітня, прохолодна погода впродовж травня дещо сповільнювала темпи росту та розвитку посівів сільськогосподарських культур та плодових дерев.

У зв’язку з опадами вологозабезпечення ґрунту на території Рівненської області значно покращилося у порівнянні з попереднім місяцем – запаси продуктивної вологи  зросли в 1,5-2,5 рази в орному і на 20-30% в метровому шарах ґрунту. Згідно якісної оцінки запаси продуктивної вологи відповідали рівню «достатні»-«оптимальні».

Незважаючи на такі погодні умови, посівну кампанію в області було проведено в оптимальні строки. На даний час аграрії здійснюють підживлення посівів захист їх від хвороб шкідників та бур’янів, також проводяться роботи по підготовці техніки до проведення збирання збирання урожаю ранніх зернових культур та ріпаку.

Повернутись до списку новин