Створення громадських пасовищ

11.06.2020

10 червня 2020 року відбулася селекторна нарада Мінекономрозвитку України під головуванням заступника Міністра - Тараса Висоцького, з питань створення громадських пасовищ на земельних ділянках державної власності за межами населених пунктів.

Громадське пасовище – це земельна ділянка, що в більшості випадків знаходиться на землях запасу або резервного фонду за межами населених пунктів, і як правило, використовуються мешканцями територіальних громад для випасання власної худоби.

Одним із варіантів вирішення зазначеної проблеми є передача земельних ділянок, які використовуються або можуть бути використані для створення громадських пасовищ із земель державної власності у комунальну.

На сьогодні по всій Україні запущено процес оформлення таких громадських пасовищ. Саме зараз органи місцевого самоврядування мають можливість зарезервувати земельні ділянки під пасовище законним способом і ніколи в майбутньому не мати проблем із забезпеченням площ землі сільськогосподарського призначення для мешканців, що здійснюють випас худоби. Це в свою чергу дасть можливість зупинити спад поголів’я ВРХ та розвивати молочне скотарство.

Повернутись до списку новин