Виплати фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів продовжуються

30.10.2020

Відповідно до розподілу коштів, затвердженого Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 26 жовтня 2020 року, агровиробникам області спрямовано 7,3 млн грн часткової компенсації відсотків, фактично сплачених за користування кредитами за січень - вересень поточного року. Скористались державною підтримкою з початку поточного року 61 суб’єкт господарювання на загальну суму  15,8 млн грн.

Нагадуємо, що відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 300 із змінами, компенсація надається суб’єктам господарювання агропромислового комплексу, які займаються усіма видами сільськогосподарської діяльності та переробкою сільськогосподарської продукції.

Розмір відшкодування складає 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів.

Сума компенсації, що надається позичальникам та пов’язаним із ними особам протягом бюджетного року не може перевищувати:

  • для позичальників, які провадять діяльність у галузях тваринництва, - 15 млн грн;
  • для позичальників, які провадять діяльність за іншими видами сільськогосподарської діяльності (крім тваринництва) та переробки сільськогосподарської продукції, - 5 млн грн.

Для отримання компенсації за укладеними кредитними договорами позичальники подають уповноваженому банку:

Повернутись до списку новин