Функціонування Державного аграрного реєстру

16.12.2020

Вступив в дію Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції» від 05 листопада 2020 року № 985-IX.

Державний аграрний реєстр  - електронний майданчик, який сприятиме створенню прозорої системи державної підтримки аграріїв, зробить взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною, зручною та простежуваною. 

ДАР – це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання.

Державний аграрний реєстр ведеться шляхом добровільного внесення до нього виробниками сільгосппродукції достовірних відомостей про себе. Також закон запроваджує держпідтримку: підприємств, які займаються аквакультурою, ведуть органічне виробництво, використовують зрошення, вирощують овочі, плоди та ягоди; виробників, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Буде сформований «єдиний кабінет аграрія», що дасть змогу отримувати державні сервіси, взаємодіяти з реєстрами та кадастрами, зокрема при реєстрації земельних ділянок або виправленні помилок у Державному земельному кадастрі.

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна самостійно за посиланням: www.ar.gov.ua, або через центр надання адміністративних послуг.

Покрокова інструкція для реєстрації доступна у відео: https://www.ar.gov.ua/using

Повернутись до списку новин