Створення сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи та їх державна підтримка

4.01.2021

Законом України «Про фермерське господарство» передбачено створення сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи.

Можливість зареєструвати фермерське господарство з'явилася на початку 2020 року. Фізичні особи, фізичні особи - підприємці на основі договору (декларації) про створення сімейного господарства створюють та реєструють сімейні фермерські господарство без статусу юридичної особи.

В області протягом 2020 року створено 11 сімейних фермерських господарств, які займаються молочним скотарством Зокрема, найбільшу їх кількість зареєстровано на території новоствореного Рівненського району – шість.

Сімейні фермерські господарства прийняли активну участь у програмах державної фінансової підтримки 2020 року і залучили з державного бюджету 1221,3 тис. грн. за такими напрямами:

- спеціальна бюджетна дотація за утримання корів молочного напряму продуктивності – 835,0 тис. грн;

- відшкодування вартості закуплених племінних тварин – 204,0 тис. грн;

- бюджетна субсидія новоствореним фермерським господарствам на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) – 122,4 тис. грн.;

- фінансова підтримка заходів шляхом здешевлення кредитів – 59,9 тис. грн

Слід відмітити, що за інформацією Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України, дія цих напрямів підтримки буде продовжена і в 2021 році.

Ми рекомендуємо, тим хто має наміри створювати сімейні фермерські господарства звертатися до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за тел. 0963862076 або електронна адреса: agroprom@rv.gov.ua.

Детальні кроки створення сімейних фермерських господарств за посиланням: https://agro.me.gov.ua/ua/napryamki/fermerstvo-ta-kooperaciya/yak-stvoriti-simejne-fermerske-gospodarstvo

Повернутись до списку новин