Проведено черговий онлайн-семінар з питань роз’яснення алгоритму взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади

19.02.2021

18 лютого 2021 року відбувся онлайн-семінар з питань роз’яснення алгоритму взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади під час обробітку полів за участю представників департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, аграріїв, пасічників та територіальних громад Дубенського району, спілки пасічників Рівненщини.  

Минулого року вперше в державному бюджеті було передбачено спеціальну бюджетну дотацію за наявні бджолосім'ї фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей. Рівненська область за цим напрямком державної підтримки отримала 4 млн. грн. Пасічникам Дубенського району було нараховано та виплачено бюджетну дотацію в сумі 355 тис. грн.

Директор дапартаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія Переходько повідомила, що даний напрямок державної підтримки передбачається і в 2021 році. Після офіційного прийняття відповідного Порядку, територіальні громади будуть проінформовані додатково.

Анатолій Голубовський та Віталій Процюк інформували про заходи щодо недопущення випадків масового отруєння та загибелі бджіл, співпраці пасічників та аграріїв, необхідності використання пестицидів з дотриманням відповідних регламентів під час обробітку полів.

Підводячи підсумки семінару Надія Переходько  наголосила щодо необхідності контролю за дотриманням норм та технологій застосування засобів захисту рослин під час обробітку посівів. Також рекомендуємо пасічникам Рівненщини продовжувати роботу щодо проведення реєстрації та паспортизації своїх потужностей (пасік) з метою претендування на отримання коштів бюджетної дотації за бджолосім'ї в поточному році.

Наступні такі онлайн-семінари будуть проведені:

04 березня 2021 року – у Рівненському районі;

18 березня 2021 року – у Сарненському районі.

Контактна особа – Тетяна КОЛЕСНИК, начальник відділу тваринництва, продовольства, аграрного ринку та виставкової діяльності департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації,  моб. тел. 068-649-86-48

Повернутись до списку новин