Відеоконференція у форматі ZOOM засідання з оперативного вирішення питань, пов'язаних з оподаткуванням в аграрному секторі

2.03.2021

01 березня 2021 року відбулася відеоконференція у форматі ZOOM з оперативного вирішення питань, пов’язаних з  оподаткуванням в аграрному секторі під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарсва України Тараса Висоцького.

В конференції прийняли участь представники Мінекономіки, Мінфіну, Державної податкової служби України, керівники структурних підрозділів обласних державних адміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку, представники профільних аграрних асоціацій та громадських об'єднань.

В ході відеоконференції  були обговорені проблемні питання взаємодії з територіальними податковими органами в частині дотримання сільгосптоваровиробниками норм законодавста з ліцензування пального.

Присутніх проінформували про основні порушення,  які виявлено під час перевірок Державною податковою службою. Учасники запропонували ввести поетапність у накладанні штрафів за порушення законодавства з ліцензування місць зберігання пального та переглянути суми штрафних санкцій.

Під час заходу розглядались питання розблокування податкових накладних та результати діяльності регіональних робочих груп. Рекомендовано аграріям взаємодіяти з органами ДПС на місцях в частині реєстрації податкових накладних, а також провести додаткові роз’яснення для агровиробників для зниження випадків блокування при реєстрації податкових накладних.

Також піднімалося питання сплати ЄСВ сімейними фермерськими господарствами без статусу юридичної особи. Зокрема було зазначено, що  зобов'язання держави  щодо  виплати доплат по ЄСВ сімейним фермерським господарствам за 2020 рік буде виконано.

Обговорено набрання чинності  норм Закону України про зниження ставки ПДВ до 14 відсотків за  операціями з постачання та ввезення на територію України деяких видів сільськогосподарської продукції. Мінфін  вирішує питання затвердження нових форм податкових накладних, в зв’язку із застосуванням ставки ПДВ 14 відсотків з 01 березня 2021 року.

Повернутись до списку новин