Конференція “Зліт фермерських родин” Рівненщини

9.03.2021

06 березня  2021 року до Рівного з’їхалося біля сотні фермерів з усіх районів області на конференцію “Зліт фермерських родин”.

У конференції прийняли участь заступник  голови Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко, директор департаменту облдержадміністрації Надія Переходько, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак, генеральний директор Асоціації фермерів та приватних землевласників України Юрій Апальков, представник асоціації платників податків   Україні в Рівненській області.

Під час конференції голова  Рівненської обласної асоціації фермерів та приватних землевласників  Андрій Кузьмич прозвітував про роботу проведену асоціацією за 2020 рік.

Фермери поділилися здобутками 2020 року та обговорили свої нагальні проблеми, серед яких – питання, пов’язані з передачею земель постійного користування у власність фермерських господарств, ліцензування місць зберігання пального та реєстрація податкових накладних.

Слово для виступу і привітання було надано заступнику голови облдержадміністрації Ігорю Тимошенку. У своєму виступі він зазначив, що у 2020 році 119 фермерських господарств отримали із державного бюджету близько 12 млн. грн. дотаційних коштів. Програми підтримки фермерства будуть продовжувати діяти і в поточному році, як з обласного так і державного бюджетів.

Обласна державна адміністрація і надалі буде посилювати спільні напрацювання з асоціацією фермерів, яка відіграє важливу роль у захисті інтересів фермерів та розвитку фермерства області, відмітив Ігор Тимошенко.

Директор департаменту облдержадміністрації Надія Переходько у своєму виступі зазначила, що значні державні кошти цього року будуть спрямовані на підтримку розвитку сільського господарства. А саме – 4,5 млрд. грн. будуть розподілені на програми, які діяли у минулому році та нові програми, які будуть запроваджені у поточному році, а це: картоплярство, агрострахування, зрошення.

Під час конференції кращих фермерів Рівненщини нагородили почесними грамотами облдержадміністрації та департаменту агропромислового розвитку.

Повернутись до списку новин