Здешевлення кредитів

15.03.2021

12 березня поточного року набрала чинності постанова  Кабінету Міністрів України від 10.03.2021 № 189 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів».

Законодавчим актом визначено прозорий порядок відбору претендентів на підтримку та удосконалено напрями використання кредитних коштів.

У поточному році відповідними змінами до постанови надано можливість отримувати компенсацію за :

коротко- та середньостроковими кредитами на поповнення обігових коштів (сільськогосподарські товаровиробники, які постраждали від погодних умов та яким банки реструктурували кредити, матимуть можливість отримати часткову компенсацію відсотків за кредитами);

середньо- та довгостроковими кредити, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних із будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення, а також з переробкою сільськогосподарської продукції.

Максимальний обсяг компенсації позичальникам, які займаються тваринництвом, становитиме 15 мільйонів гривень, іншим позичальникам – 5 мільйонів гривень.

У 2021 році для здешевлення кредитів планується спрямувати 1,2 мільярда гривень.

 

 

Повернутись до списку новин