Нарада з питань застосування зниженої ставки ПДВ та реєстрації податкових накладних

17.03.2021

17 березня 2021 року відбулася нарада з питань, пов’язаних із особливостями застосування зниженої ставки ПДВ та реєстрації податкових накладних (розрахунків коригувань), в Єдиному реєстрі податкових накладних.

У заході прийняли участь директор департаменту Рівненської облдержадміністрації Надія Переходько, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових  ризиків Головного управління ДПС у Рівненській області Сергій Войно, голова  Рівненської обласної асоціації фермерів та приватних землевласників Андрій Кузьмич та фермери області.

Під час наради, присутніх проінформували про особливості застосування ставки ПДВ 14 відсотків на окремі види сільськогосподарської продукції. Зокрема було зазначено, що затверджено нові форми податкової звітності з ПДВ та податкової накладної, які містять рядки та графи, призначені для відображення інформації щодо здійснюваних платниками податку операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, що підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою у розмірі 14 відсотків.

З 16 березня 2021 року для платників податку забезпечено можливість реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, які підлягають складенню за операціями з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, здійснених починаючи з 01.03.2021.

В ході проведення заходу розглядались основні причини, які призводять до блокування податкових накладних та дотримання вимог чинного законодавства.

Під час наради фермерами було піднято ряд проблемних питань, які виникають під час реєстрації податкових накладних та отримано відповіді на них.

За результатами наради рекомендовано Рівненській обласній асоціації фермерів та приватних землевласників разом з Асоціацією платників податків України в Рівненській області звернутися з листом до Державної податкової служби України для вирішення проблемних питань, що виникають під час реєстрації податкових накладних.

Повернутись до списку новин