Державна підтримка на здешевлення сільськогосподарської техніки

18.03.2021

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 205 від 17 березня 2021 року «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

Прийнятою постановою удосконалюється окремі норми Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, зокрема: «Протягом бюджетного року один виробник сільськогосподарської продукції (за визначенням, наведеним у пункті 21.4. статті 21 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України) може отримати державну підтримку в сумі не більше ніж 10 тисяч розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року.»

На 2021 рік за даною програмою в державному бюджеті передбачено 1 млрд грн.

Спрямування коштів відбуватиметься через уповноважені банки, які підпишуть з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва.

Компенсація надаватиметься сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі у розмірі 25 відсотків вартості техніки та обладнання (без урахування ПДВ).

Ознайомитись з Переліком сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету можна за посиланням: ПЕРЕЛІК ТЕХНІКИ

Повернутись до списку новин