Круглий стіл по питаннях створення та розвитку сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи

8.04.2021

Сьогодні в Рівненській облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу на тему: «Створення сімейних фермерських господарств – важливий напрямок розвитку підприємництва».

У заході прийняли участь  директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія Переходько,  фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області,  представники ТОВ «УкрМілкінвест», керівники сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи, фізичні особи які мають намір створити  фермерські господарства.

Учасників круглого столу проінформовано про стан створення та розвитку сімейних фермерських господарств в області. Зокрема,  в області створено 19 сімейних фермерських господарств, з них 8 господарств створено у поточному році. Найбільшу їх кількість зареєстровано на території Рівненського району – (дванадцять).

Сімейні фермерські господарства прийняли активну участь у програмах державної  підтримки 2020 року і залучили з державного бюджету 1,2 млн. грн.  

В поточному році значні державні кошти будуть спрямовані на підтримку розвитку сільського господарства. А саме – 4,5  млрд. грн. будуть розподілені на програми, які діяли у минулому році та нові програми, які будуть запроваджені у поточному році, а це: картоплярство, органічне виробництво, зрошення.

В ході проведення заходу керівники  новостворених сімейних фермерських господарств поділилися досвідом їх створення та перспективами  розвитку.

Представники Головного управління ДПС у Рівненській області  озвучили  питання оподаткування та постановки на облік в органах ДПС сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи та механізм компенсації єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Порядок створення сімейних фермерських господарств на базі сімейних молочних ферм презентували представники ТОВ «УкрМілкінвест».

В процесі дискусії було задано ряд питань, щодо створення сімейних фермерських господарств, та отримано вичерпні відповіді.

Повернутись до списку новин