Розширено та удосконалено державну підтримку фермерських господарств

29.04.2021

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 384 щодо  внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 106.

Відповідно до Порядку підтримка фермерських господарств у 2021 році буде здійснюватись за напрямами:

часткова компенсація витрат фермерським господарствам, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (крім новостворених);

фінансова підтримка новостворених фермерських господарств для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг;

бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) — новоствореним фермерським господарствам;

спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності фермерському господарству, у власності якого перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Зміни передбачають збільшення  розміру бюджетної субсидії новоствореним фермерським господарствам від 3 тис. грн до 5 тис. грн на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар). Також запроваджено виплати у розмірі 36 тис. грн за сільськогосподарську дорадчу послугу для новостворених фермерських господарств. Крім того, розширено види корів, за які надаватиметься бюджетна дотація фермерським господарствам. 

Документ спрощує отримання державної підтримки: зменшується кількість поданих документів; скорочується час їх розгляду та прийняття рішення.

Фермерському господарству, у власності якого перебуває від п’яти корів, документи на отримання дотації за утримання корів тепер потрібно подавати до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Ознайомитись з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств можна за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/106-2018-%D0%BF#Text

 

Повернутись до списку новин